ГоловнаСвіт

Комітет розвідки опублікував першу порцію постів "фабрики тролів"

Поки що тільки рекламні оголошення, оригінальний контент ще опрацьовують.

Комітет розвідки опублікував першу порцію постів "фабрики тролів"
Фото: EPA/UPG

Конгресмени-демократи Комітету розвідки Палати представників США опублікували копії проплачених "фабрикою тролів" публікацій у Facebook, створених для впливу на американські президентські вибори у 2016 році. Про це повідомляє сайт Комітету.

За даними розслідування, у 2015-2017 роках було випущено 3 393 рекламні оголошення, які побачили в цілому більш ніж 11,4 млн американських користувачів. "Фабрика тролів" створила 470 сторінок, які згенерували понад 80 тис. одиниць органічного контенту. Усе це могло вплинути на більш ніж 126 мільйонів громадян Америки.

"Оголошення Facebook, які ми публікуємо сьогодні, були ретельно розглянуті Комітетом меншин і відредаговані Facebook для захисту особистої інформації", - сказано в повідомленні.

Опубліковані сьогодні оголошення не включають 80 тис. оригінальних постів, очікується, що вони стануть доступними в майбутньому.

Нагадаємо, в січні 2017 року розвідувальна спільнота дійшла висновку, що Росія втручалася в американські вибори, намагаючись сприяти перемозі Дональда Трампа і програшу Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram