ГоловнаСвіт

Ізраїльська ракета під час удару по Сирії знищила поставлений Росією "Панцир"

Відео зняте з камери на ракеті.

Армія оборони Ізраїлю оприлюднила відео, на якому ізраїльська ракета Spike NLOS влучає у поставлений Росією Сирії зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1".

Як зазначається, відео зняте з камери на ракеті. Під час зближення ракети з комплексом зображення зникає.

"IDF завдала удару по системі протиповітряної оборони SA22, що було частиною широкомасштабної атаки проти військових об'єктів Ірану в Сирії", - йдеться у повідомленні.

За даними The Jerusalem Post, це перша підтверджена втрата такої техніки у Сирії.

Журналісту німецького видання Bild Джуліану Рйопке вдалося провести геолокацію місця, по якому було завдано авіаудар - військовий аеропорт "Мезза" (Дамаск), який розташований за 3,8 км від президентського палацу Башара Асада, передає Укрінформ.

Раніше у Міноборони РФ заявляли, що зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир З-1", прийнятий на озброєння російської армії в 2012 році, "показав майже 100% ефективність" під час відбиття атаки авіаудару США і союзників по об'єктах режиму Асада в Сирії в ніч на 14 квітня.

Нагадаємо, в ніч на 10 травня іранські військові, що діють в Сирії, випустили десятки ракет по позиціях Ізраїлю на Голанських висотах. Армія оборони Ізраїлю завдала удару, атакувавши десятки іранських військових об'єктів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram