ГоловнаСвіт

Могеріні та Пашинян обговорили важливість зміцнення зв'язків між ЄС та Вірменією

Верховний представник ЄС запросила прем'єра Вірменії у Брюссель.  

Могеріні та Пашинян обговорили важливість зміцнення зв'язків між ЄС та Вірменією
Фото: EPA/UPG

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні провела телефонну розмову з Ніколом Пашиняном, у ході якої привітала його з обранням на посаду прем'єр-міністра Вірменії.

Про це повідомляється на офіційному сайті ЄС.

Зазначається, що сторони наголосили на важливості партнерства між ЄС і Вірменією та з нетерпінням чекають особистої зустрічі, а Федеріка Могеріні запросила Пашиняна відвідати Брюссель за першої ж нагоди.

Пашинян і Могеріні обговорили подальші кроки після обрання прем'єр-міністра Вірменії, включаючи майбутнє формування уряду, торкнулися теми зміцнення зв'язків між ЄС та Вірменією, обговорили пріоритети зовнішньої політики, зокрема нагірно-карабахський конфлікт, мирне врегулювання якого залишається, як заявила Федеріка Могеріні, першочерговим завданням для Європейського Союзу. Могеріні висловила надію на співпрацю з прем'єром Пашиняном і, в майбутньому, з його урядом.

Нагадаємо, 8 травня Пашинян був обраний прем'єром Вірменії. Його кандидатура була затверджена з другої спроби. Раніше, 1 травня, за опозиційного політика не проголосували представники керівної Республіканської партії, яка має більшість місць у парламенті.

Після відновлення масових протестів у країні республіканці погодилися провести повторні вибори 8 травня, на яких знову була висунута кандидатура Пашиняна.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram