ГоловнаСвіт

У Німеччині різко впала кількість кримінальних злочинів

Країна встановила рекорд з 1992 року.

У Німеччині різко впала кількість кримінальних злочинів
Фото: chatri2513/Depositphotos

За статистикою МВС ФРН, у 2017 році на території країни здійснено 5,76 мільйонів кримінальних злочинів, що майже на 10 відсотків нижче, ніж рік тому. Про це пише "Немецкая волна".

Цей показник є найнижчим з 1992 року, заявив у вівторок, 8 травня, міністр внутрішніх справ ФРН Хорст Зеехофер. Міністр також зазначив, що в минулому році зафіксована рекордна за останні 30 років динаміка зниження злочинності.

Якщо із загальної суми злочинів відняти число порушень міграційного законодавства, залишається 5,58 млн кримінальних правопорушень (-5,1% до 2016 року). У міністерстві вважають однією з причин скорочення показників злочинності є спад імміграційного потоку і, як наслідок, зниження типових правопорушень, скоєних нелегалами, зокрема зменшення випадків нелегального перетину кордону, йдеться в звіті.

Серед інших причин називаються успіхи правоохоронних органів у боротьбі зі злочинністю. Зокрема, поліції вдалося домогтися скорочення випадків крадіжок: всього 2,09 млн (-11,8% до 2016 року). Ще більш істотно знизилася кількість зломів квартир і будинків - на 116,5 тис. випадків, або 23%.

Тим часом на 9,2 відсотка до 330,6 тисячі випадків зросла кількість злочинів, пов'язаних з наркотиками. Також в звіті вказується на незначне зростання правопорушень, пов'язаних з проявами антисемітизму. У 2017 році таких злочинів (1504 випадків) було на 2,5 відсотка більше, ніж рік тому.

Нагадаємо, в Україні цілком виправдалися прогнози голови Національної поліції України Сергія Князєва, який заявляв, що зниження рівня злочинності в Україні швидше за все не відбудеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram