ГоловнаСвіт

Путін вперше за п'ять років позбувся першого місця у рейтингу найвпливовіших людей світу

Лідерську позицію посів голова КНР Сі Цзіньпін.

Путін вперше за п'ять років позбувся першого місця у рейтингу найвпливовіших людей світу
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін вперше за п'ять років позбувся першого місця у щорічному рейтингу найвпливовіших людей світу, складеному американським журналом Forbes.

Він поступився лідерською позицією главі КНР Сі Цзіньпіну, передає ВВС.

Замикає трійку лідерів списку президент США Дональд Трамп. За ним ідуть канцлер Німеччини Ангела Меркель і голова інтернет-компанії Amazon Джефф Безос.

Як зазначають укладачі рейтингу, величезний міжнародний вплив Путіна багато в чому пояснюється залежністю Європи від російських нафти і газу, оскільки російський "Газпром" - один з найбільших постачальників Євросоюзу.

Що стосується лідера рейтингу Сі Цзіньпіна, його місце в рейтингу пов'язане зі швидким зростанням економіки Китаю, а також з березневим рішенням китайського парламенту про розширення повноважень лідера КНР.

Всього у новому списку Forbes представлені 75 імен, 17 з них вперше потрапили до переліку цього року.

Серед новачків рейтингу найвищу позицію посів наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман аль-Сауд, який розташувався на восьмому місці. Також до переліку вперше увійшли президент Франції Еммануель Макрон (12-те місце) і глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер (33-тя позиція).

Володимир Путін очолював рейтинг Forbes з 2013 по 2016 рік, 2017 року рейтинг не публікувався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram