ГоловнаСвіт

Конгрес США запропонував ввести санкції проти постачальників російського ОПК

Ідеться про постачання, пов'язані з розробкою або виробництвом військового обладнання.

Конгрес США запропонував ввести санкції проти постачальників російського ОПК
Фото: 24 канал

Конгрес США запропонував ввести санкції проти постачальників російського оборонно-промислового комплексу.

З такою ініціативою виступив комітет Палати представників у справах озброєнь, на сайті якого опубліковано законопроект про оборонний бюджет США на 2019 рік.

Автори законопроекту пропонують уповноважити президента США вводити санкції щодо осіб, які надають підтримку оборонній промисловості Росії. Зокрема, йдеться про постачання, пов'язані з розробкою або виробництвом основного військового обладнання. Санкції також можуть бути введені проти урядів країн, які купують подібне озброєння в російської сторони.

Творці законопроекту пропонують поправки в розділ 231 закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA). Пропоновані нововведення дозволять президентові відтермінувати введення обмежувальних заходів на 180 днів, якщо особи, котрі закуповують у РФ озброєння, підтвердять свою діяльність в інтересах нацбезпеки США.

Санкції також можуть бути відкладені в разі демонстрації кроків щодо зниження залежності від російського оборонного сектора.

Упродовж 120 днів після набуття законом чинності президенту США необхідно надати доповідь Конгресу з інформацією про канали поставок, використовуваних у рамках російських програм торгівлі зброєю.

Нагадаємо, напередодні спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії необхідно посилити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram