ГоловнаСвіт

Рада Безпеки ООН проведе неформальне засідання про безпеку дітей у збройних конфліктах

Засідання ініціює Польща.

Рада Безпеки ООН проведе неформальне засідання про безпеку дітей у збройних конфліктах
Фото: Предоставлено Натальей Емченко

У понеділок Польща організовує неформальне засідання Ради Безпеки з питання дітей у збройних конфліктах. Про це повідомляє Польське радіо.

Ініційована Польщею дискусія буде зосереджена на досвіді африканських країн (Кот-д'Івуар, Чад, Демократична Республіка Конго і Судан) у сфері забезпечення стандартів захисту прав дітей у збройних конфліктах.

Серед учасників дискусії будуть спеціальний представник з питання про становище дітей у ситуації збройних конфліктів Вірджинія Гамба, представники ЮНІСЕФ, Секретаріату ООН, представники держав-членів і неурядові організації.

Дискусію очолить постійний представник Польщі при ООН у Нью-Йорку Іоанна Вронецька. Зустріч стане першою із серії ініціатив щодо дітей у збройних конфліктах, у яких бере участь Польща. У червні Польща буде співорганізатором заходу, який має привернути увагу до проблеми реінтеграції дітей, раніше пов'язаних зі збройними групами.

Нагадаємо, Дитячий фонд ООН неодноразово заявляв про тяжке становище дітей на території Донбасу. Зокрема, загрозу життю 220 тис. дітей на сході України несуть міни та боєприпаси, що не розірвалися. Крім того, у ЮНІСЕФ заявили, що збройний конфлікт на сході України має руйнівний вплив на освіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram