ГоловнаСвіт

На Гаваях евакуюють населення через виверження вулкана

Жителі залишили все своє майно, забравши тільки найважливіші речі.

Влада Гаваїв оголосила евакуацію місцевих жителів через виверження вулкана Кілауеа, лава досягла населеного пункту Лейлані-Естейтс.

Про це повідомило видання Hawaii News Now.

Відзначають, що на цей момент евакуація торкнулася близько 10 тис. жителів штату. Американський Червоний Хрест відкрив два притулки для людей, яким довелося покинути свої будинки, в Пахоа і Кеау.

Губернатор штату Гаваї Девід АйДжі залучив Національну гвардію Гаваїв для допомоги в евакуації і забезпечення безпеки. Він закликав місцевих жителів зберігати спокій і продовжувати стежити за попередженнями.

Відзначають, що, рятуючись від виверження, жителі залишили все своє майно, забравши тільки деякі найважливіші речі.

Виверження вулкана відбувається на тлі сейсмічної активності в цьому регіоні, яку зафіксували напередодні. За даними Геологічної служби США, відбулося близько 70 землетрусів магнітудою 2,5 бала і вище.

Співробітник Гавайської обсерваторії вулканів Джанет Бабб заявила, що жителі району повинні залишатися пильними, оскільки лава може вийти на поверхню доволі швидко в будь-якій ділянці островів. Вона зазначила, що неможливо передбачити заздалегідь, де може статися чергове виверження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram