ГоловнаСвіт

У ЄС запропонували безкоштовний залізничний проїзд для 18-річних європейців

За час поїздки можна відвідати до чотирьох країн.

У ЄС запропонували безкоштовний залізничний проїзд для 18-річних європейців
Фото: webznanie.net

Влітку 2018 року Євросоюз надасть 15 тисяч безкоштовних квитків, з якими 18-річні європейці зможуть вирушити в подорож Європою, передає Німецька хвиля.

Як сказано в заяві Єврокомісії, в рамках програми "DiscoverEU" ("Відкрий Євросоюз" - Ред.) молоді європейці отримають можливість здійснити міжнародні поїздки, які дозволять їм "відкрити для себе багату культурну спадщину континенту, встановити контакти з іншими людьми, познайомитися з різними культурами і дізнатися, що об'єднує Європу".

На сайті проекту в інтернеті повідомляють, що молоді люди, зацікавлені в участі в програмі, можуть залишати свої заявки на Європейському молодіжному порталі, починаючи з 12 червня. Заявки приймають протягом двох тижнів. Громадяни ЄС можуть подорожувати і поодинці, і групою до п'яти осіб. Маршрут слід визначити заздалегідь.

Європейське журі вибере 15 тисяч щасливців з-поміж претендентів, які отримають можливість протягом 30 днів подорожувати Європою в основному на потягах, однак на окремих відрізках шляху зможуть скористатися автобусами і поромами. За час поїздки можна відвідати до чотирьох європейських країн.

На реалізацію цього проекту у 2018 році з бюджету виділяють 12 млн євро. З 2021 року ця сума буде значно збільшена - до 700 млн євро. Як вказує агентство dpa, посилаючись на інформацію, отриману в колах, близьких до Єврокомісії, кількість квитків, які надають тій чи іншій країні ЄС, буде пропорційною до її населення.

Нагадаємо, громадянам третіх країн за безвізовий в'їзд у Євросоюз доведеться платити 7 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram