ГоловнаСвіт

Пашиняна знову висунули кандидатом у прем'єри Вірменії

Його підтримали представники трьох опозиційних фракцій.

Пашиняна знову висунули кандидатом у прем'єри Вірменії
Фото: EPA/UPG

Лідера масових протестів у Вірменії депутата Нікола Пашиняна знову офіційно висунуто кандидатом на посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Кандидатуру Пашиняна підтримав підписом 41 зі 105 депутатів парламенту - представники трьох опозиційних фракцій.

Правляча Республіканська партія, що володіє більшістю в парламенті, раніше заявила, що підтримає кандидата в прем'єри, на підтримку якого висловиться понад третина депутатів.

Ця заява була зроблена ввечері 2 травня - після масових акцій протесту прихильників Пашиняна, які перекрили головні вулиці Єревана, шосе в міжнародний аеропорт, заблокували станції метро й урядові будівлі.

Нагадаємо, парламент Вірменії не зумів обрати Пашиняна прем'єр-міністром. Його кандидатура була єдиною, але за неї проголосували лише 45 депутатів, а проти - 56, оскільки лідера опозиції відмовилася підтримати Республіканська партія. Після цього Пашинян закликав своїх прихильників оголосити страйк і заблокувати всі дороги.

Вранці 2 травня учасники протесту перекрили автотрасу з Єревана в міжнародний аеропорт "Завртноц". Автомобільний рух у Єревані було практично припинено, також була порушена робота метрополітену. Місцеві ЗМІ також повідомляли, що жителі Вірменії перекрили рух на залізниці Гюмрі - Єреван.

2 травня спікер вірменського парламенту Ара Баблоян заявив, що парламент знову спробує проголосувати за кандидатуру прем'єр-міністра країни 8 травня. Після цього Пашинян закликав активістів розблокувати дороги і вийти на мітинг на площі Республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram