ГоловнаСвіт

У Сирії розбився російський винищувач Су-30СМ

Обидва пілоти, які перебували на борту, загинули.

У Сирії розбився російський винищувач Су-30СМ
Су-30СМ
Фото: iarex.ru

Російський винищувач Су-30СМ зазнав катастрофи після зльоту з авіабази "Хмеймім" у Сирії.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Міноборони РФ.

Обидва пілоти, які перебували на борту винищувача, загинули.

Аварія сталася о 09:45 3 травня над акваторією Середземного моря. У російському Міноборони стверджують, що літак не збивали. Передбачають, що в двигун Су-30СМ потрапив птах.

"За попередньою інформацією, причиною авіакатастрофи могло стати потрапляння у двигун птаха. Ніякого вогневого впливу по літаку не було", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 березня під час заходу на посадку на сирійську авіабазу Хмеймім розбився російський транспортний літак Ан-26. Спочатку в Міноборони РФ повідомили, що загинули 26 пасажирів і 6 членів екіпажу, але пізніше уточнили, що жертв більше - 33 пасажири і шість членів екіпажу. Відповідальність за аварію російського Ан-26 взяло на себе угруповання "Джейш аль-Іслам". В її заяві йшлося про те, що по літаку відкрили вогонь з кулеметів.

4 січня Міноборони РФ спростувало повідомлення про знищення семи російських літаків на авіабазі Хмеймім. При цьому там визнали, що база зазнала обстрілу 31 грудня, в результаті якого двоє російських військовослужбовців загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram