ГоловнаСвіт

Прихильники опозиції у Вірменії заблокували залізничне сполучення

Також не працюють метро і аеропорт в Єревані.

Демонстранти у Вірменії заблокували метро і аеропорт в Єревані, а також перекрили залізничний рух по всій республіці.

"Уся залізниця не працює", - повідомив агентству "Интерфакс" прес-секретар Південно-Кавказької залізниці Вардан Алоян.

На вулицях демонстранти поступаються дорогою тільки машинам швидкої допомоги, автомобілям Міністерства з надзвичайних ситуацій, а також транспорту Міноборони Вірменії і вантажівкам армії республіки.

Лідер протесту Нікол Пашинян заявив, що о 17:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом) всі дороги будуть розблоковані. Аеропорт Звартноц в Єревані, за його словами, перестануть блокувати з 14:00 (13:00 за Києвом).

Через акції протесту не можуть зібратися на засідання депутати парламенту Вірменії. Зареєстровані тільки 27 зі 105 депутатів. Опозиція бойкотує засідання. Депутати від правлячої Республіканської партії, яка займає більшість місць у Національних зборах Вірменії, не можуть дістатися до парламенту. Якщо кворум не вдасться зібрати впродовж чотирьох годин, засідання буде зірвано.

Тим часом у місті Гюмрі сотні учасників акції протесту увійшли в будівлю мерії і вимагали від голови міської адміністрації Самвела Баласаняна приєднатися до демонстрантів.

Нагадаємо, масові мітинги і ходи тривають у Вірменії більш ніж два тижні. Через акції протесту подав у відставку колишній президент країни Серж Саргсян, якого було обрано на пост прем'єр-міністра.

Очолити уряд збирається лідер опозиції Нікол Пашинян. Проте 1 травня Пашинян не отримав необхідної кількості голосів на засіданні парламенту Вірменії. Опозиціонер закликав до загального страйку й акцій громадянської непокори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram