ГоловнаСвіт

Пашинян оголосив кампанію тотальної громадянської непокори у Вірменії

Завтра з 8:15 заблокують усі автодороги, аеропорт, залізницю, оголосять тотальний страйк.

Лідер протестного руху, керівник опозиційної парламентської фракції "Єлк" Нікол Пашинян закликав своїх прихильників вранці в середу оголосити страйк і заблокувати всі дороги.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Завтра з 8:15 оголошується тотальний страйк, блокується аеропорт, залізниця, всі міждержавні, внутрішньореспубліканські автодороги. Наш рух не може не завершитися перемогою. Із завтрашнього дня починаються тотальні дії громадянської непокори. Наша вимога - визнати перемогу народу й обрати прем'єром кандидата народу", - сказав Пашинян на багатотисячному мітингу в Єревані.

За його словами, владна у Вірменії Республіканська партія сподівалася, що після їхнього рішення проголосувати проти кандидатури прем'єра почнуться сутички.

"Вони хотіли спровокувати нас. Але ні. Це мирний рух. Заявляю, що переговори з ними можуть бути проведені виключно стосовно одного питання - про політичний похорон Республіканської партії", - сказав Пашинян.

Раніше у вівторок парламент Вірменії відхилив кандидатуру Пашиняна на посаду прем'єра. Його кандидатура була єдиною, але за неї проголосували лише 45 депутатів, а проти - 56, оскільки лідера протестного руху відмовилася підтримати Республіканська партія, що має в парламенті більшість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram