ГоловнаСвіт

Парламент Вірменії відхилив кандидатуру Пашиняна на посаду прем'єра

Лідер протестного руху був єдиним кандидатом на посаду голови уряду.

Парламент Вірменії відхилив кандидатуру Пашиняна на посаду прем'єра
Фото: EPA/UPG

Парламент Вірменії на спеціальному засіданні у вівторок проголосував проти кандидатури Нікола Пашиняна на посаду прем'єр-міністра.

Його кандидатуру підтримали лише 45 депутатів, проти проголосували 56, передає "Интерфакс".

Лідер протестного руху Вірменії, керівник опозиційної парламентської фракції "Єлк" Пашинян був єдиним кандидатом на посаду прем'єра. Його кандидатуру висунула фракція "Єлк", що має в законодавчому органі дев'ять голосів.

Однак парламентська фракція владної Республіканської партії Вірменії раніше у вівторок прийняла рішення голосувати проти єдиного кандидата. Пашинян заявив ще до голосування в парламенті, що Республіканська партія обговореннями в парламенті Вірменії питання обрання нового прем'єр-міністра знищила сама себе.

"Ваша політична сила знищує сама себе. Ви переходите межу самознищення, звідки вороття немає. Але ви ще маєте можливість не перетинати цієї межі. Кажу це без погроз. Немає сценарію, за якого народний рух не може перемогти. Це лише питання часу", - сказав Пашинян, виступаючи в парламенті.

Він також звернувся до кількох тисяч своїх прихильників на площі Республіки, закликавши їх чекати.

"Ми повинні подолати цю кризу. Питання ось у чому - ви хочете перемоги свого народу чи ні. Але ця перемога відбудеться в кожному разі. Вам цього не зупинити", - заявив Пашинян.

Нагадаємо, у Вірменії із середини квітня тривають масові акції опозиції проти правлячої партії і колишнього президента Саргсяна, якого після десяти років управління країною висунули на посаду прем'єра.

17 квітня Саргсяна обрали на цю посаду, але через тиждень під тиском протестувальників він подав у відставку. Слідом за ним пішов у відставку уряд. Виконувачем обов'язків прем'єра став ще один член Республіканської партії Карен Карапетян. 26 квітня Саргсян пішов з посади голови Республіканської партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram