ГоловнаСвіт

Скарбника Ватикану звинуватили в сексуальних домаганнях

Священнослужитель категорично заперечує усі звинувачення.

Скарбника Ватикану звинуватили в сексуальних домаганнях
Джордж Пелл
Фото: hvylya.net

Один з найбільш високопоставлених австралійських священнослужителів, скарбник Ватикану, кардинал Джордж Пелл постане перед судом за звинуваченнями в сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У червні 2017 року поліція австралійського штату Вікторія пред'явила Пеллу звинувачення за багатьма епізодами. У березні більш ніж 30 свідків дали свідчення під час попередніх слухань у суді, що тривали чотири тижні. Частина слухань проходила в закритому режимі.

Пелла звинувачують у здійсненні насильницьких сексуальних дій відносно хлопчиків у його молоді роки, коли він служив священиком у своїй рідній комуні Балларат, а також пізніше у Мельбурні як архієпископ.

Священнослужитель категорично заперечує всі звинувачення. Адвокат Пелла раніше заявляв, що звинувачення неправдоподібні, а позивачі не викликають довіри.

Він стверджує, що Пелла почали звинувачувати у домаганнях, тому що він займає таке високе становище в ієрархії католицької церкви. За словами адвоката, кардинал надав повне сприяння слідству.

Суддя Белінда Воллінгтон заявила, що приблизно щодо половини звинувачень є достатньо доказів, щоб розпочати судові розгляди.

Звинувачення в тому, що кардинал Пелл сексуально домагався в кінотеатрі Білларда, серед деяких інших звинувачень до справи долучені не були через розбіжності у свідченнях свідків.

Нагадаємо, в Австралії священиків хочуть зобов'язати повідомляти про злочини, почуті на сповіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram