ГоловнаСвіт

В Ірані заборонили Telegram

Telegram заборонено в кількох країнах, зокрема в Китаї, Саудівській Аравії та Індонезії.

В Ірані заборонили Telegram
Фото: EPA\UPG

Суд в Ірані заборонив використання на території країни месенджера Telegram. Про це в понеділок, 30 квітня, повідомив державний телеканал Irib, передає Німецька хвиля.

Рішення прийнято "з урахуванням різноманітних скарг на додаток Telegram і виходячи з вимог органів безпеки щодо протидії незаконній діяльності" цього месенджера, йдеться в повідомленні, яке вийшло в ефір у понеділок, 30 квітня.

Раніше уряд Ірану заборонив використання Telegram та інших іноземних месенджерів держслужбовцями. Як заміну влада в Тегерані запропонувала користуватися іранським додатком Soroush. За даними Reuters, додатком, розробленим Павлом Дуровим, користуються понад 40 мільйонів іранців. Чисельність населення Ірану становить близько 80,2 мільйона чоловік.

Telegram заборонено в кількох країнах, зокрема в Китаї, Саудівській Аравії та Індонезії. З 16 квітня його намагаються заблокувати в Росії за відмову компанії надати Федеральній службі безпеки (ФСБ) ключі для дешифрування листування користувачів.

Раніше творець Telegram Павло Дуров заявив, що месенджер буде "використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не потребують дій користувачів". Засновник Telegram повідомив також про намір надати біткойн-гранти адміністраторам Proxy та VPN, які допомагають обходити блокування месенджера.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram