ГоловнаСвіт

Трамп розмірковує, де може відбутися зустріч з Кім Чен Ином

Президент США пропонує зустрітися на кордоні Північної і Південної Кореї.

Трамп розмірковує, де може відбутися зустріч з Кім Чен Ином
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп припускає, що вдалим місцем для зустрічі з головою Північної Кореї Кім Чен Ином міг би стати "Дім миру" на кордоні Північної і Південної Кореї, де раніше пройшов саміт корейських лідерів.

Про це президент США повідомив у своєму Twitter.

"Багато країн розглядаються як місця проведення зустрічі, але чи не буде "Дім миру"/"Дім свободи" на кордоні Північної і Південної Кореї більш представницьким, важливим і значущим місцем, аніж будь-яка третя країна?" - написав він.

Трамп також заявив, що американсько-північнокорейський саміт може відбутися через три-чотири тижні.

"Думаю, ми зустрінемося в найближчі три-чотири тижні", - сказав він, виступаючи на мітингу в Мічигані. За його словами, "це повинна бути дуже важлива зустріч", пов'язана з питанням денуклеаризації Корейського півострова.

Раніше повідомляли, що зустріч Трампа і Кім Чен Ина може відбутися в Швейцарії.

Нагадаємо, 27 квітня, лідери двох Корей провели історичну зустріч на території Південної Кореї в прикордонному селі Пханмунджом. Після переговорів лідери двох країн анонсували підписання наприкінці 2018 року мирного договору, який покладе край війні між двома країнами.

Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який відвідав Південну Корею за 65 років. Попередні зустрічі в 2000-му і 2007 році проходили на території КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram