ГоловнаСвіт

У Москві на мітинг на підтримку Telegram вийшли понад 12 тисяч людей (оновлено)

Протестувальники з ентузіазмом підтримували гасла та скандували: "Не мовчимо!" і "Росія буде вільною!"

На проспекті Академіка Сахарова в центрі Москви проходить мітинг за свободу інтернету та на підтримку месенджера Telegram.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Акція почалася о 14:00 за московським часом. Через півгодини після її початку через рамки безпеки, за даними волонтерської організації "Білий лічильник", пройшли близько 7 тисяч осіб.

Фото: bbc.com/russian

Як повідомляє кореспондент Російської служби Бі-бі-сі, весь простір, відведений владою міста під мітинг, був заповнений людьми.

Протестувальники з ентузіазмом підтримували гасла та скандували: "Не мовчимо!" і "Росія буде вільною!".

До участі в мітингу жителів російської столиці закликав засновник месенджера Павло Дуров. Напередодні він назвав майбутню акцію "історичним шансом для москвичів висловити спільну позицію".

"Якщо не діяти, Росія втратить Telegram і інші популярні сервіси. Ваша активна участь може змінити хід історії", - написав Дуров на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте".

Акцію також підтримали опозиційні політики, в тому числі Олексій Навальний та Ілля Яшин.

Нагадаємо, 13 квітня Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнагляду про блокування Telegram у Росії через відмову месенджера надати ФСБ ключі шифрування. 16 квітня Роскомнагляд приступив до блокування.

У спробах обмежити доступ до месенджера відомство стало блокувати мережеві адреси американських компаній Amazon, Google і Digital Ocean, які Telegram використовував для обходу блокування. Це призвело до збоїв у роботі багатьох сайтів і додатків.

22 квітня було організовано першу акцію на підтримку месенджера: Павло Дуров закликав усіх охочих підтримати своє дітище і запустити в небо паперові літачки - символ Telegram.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram