ГоловнаСвіт

Російські олігархи зберігають у британських офшорах 34 млрд фунтів, - Sunday Times

Британські офшори - другі за популярністю у росіян після кіпрських.

Російські олігархи зберігають у британських офшорах 34 млрд фунтів, - Sunday Times

Російські олігархи зберігають у британських офшорах - на Віргінських і Кайманових островах - 34 млрд фунтів стерлінгів (47 млрд доларів США в перерахунку).

Про це повідомив британський тижневик The Sunday Times з посиланням на доповідь  міжнародної неурядової організації Global Witness, яка бореться з корупцією і екологічними злочинами в країнах, що експортують природні ресурси.

Відзначають, що ця сума в п'ять разів перевищує обсяг коштів, які громадяни Росії розмістили в самій Британії. При цьому 30 млрд з 34 млрд фунтів розміщені на одних тільки Віргінських островах.

Усього, за даними Global Witness, за останнє десятиліття через Британію з Росії пройшли 110 млрд фунтів стерлінгів. Це означає, що Великобританія стала другим за важливістю напрямком для російських офшорних інвестицій - більше їх тільки на Кіпрі.

Нагадаємо, на тлі скандалу з отруєнням у британському Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії депутати парламенту Британії вимагають прийняти законопроект, який зобов'яже заморські території Британії розкривати особистості бізнесменів, що зберігають активи в їх юрисдикції. У цей час Віргінські та Кайманові острови звільнені від цієї вимоги.

Раніше прем'єр-міністр Тереза Мей обіцяла заморозити всі кошти російських олігархів, що розміщені в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram