ГоловнаСвіт

Голова МЗС Естонії порадив заходу говорити з Росією з позиції сили і єдності

"Ви бачите країну, яка використовує армію для досягнення своїх політичних цілей".

Голова МЗС Естонії порадив заходу говорити з Росією з позиції сили і єдності
Свен Миксер
Фото: uk.wikipedia.org

Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер переконаний, що країнам заходу необхідно зберігати єдність у спілкуванні з Росією і при цьому жорстко висловлювати свою позицію.

Про це він заявив в інтерв'ю австралійській газеті Sydney Morning Herald.

За його словами, в умовах нинішньої політики РФ країнам Заходу важливо зберігати єдність, при цьому, "якщо ви розмовляєте з таким лідером, як Путін, а очевидно, що потрібно вести діалог з Росією, необхідно говорити з позиції сили, єдності і непохитності".

Міксер додав, що будь-які сумніви в Кремлі інтерпретують як слабкість і намагаються їх використовувати проти країн Заходу.

Він також зазначив, що НАТО проводить навчання недалеко від російського кордону, але це "доволі скромний і безумовно не ескалаційний спосіб зберегти мир".

"Ми бачили, як Росія почала дві військові операції проти своїх сусідів упродовж десяти років: у 2008 році проти Грузії і зовсім недавно проти України. Якщо задуматися, то такий приклад дуже лякає. У Європі XXI століття ви бачите країну, яка використовує армію для досягнення своїх політичних цілей без особливих коливань", - зазначив Міксер.

Нагадаємо, раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю виданню Politico висловив думку, що заходу необхідно відновити контакт з РФ і залишити в минулому "риторику холодної війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram