ГоловнаСвіт

Голова МВС Великобританії подала у відставку через скандал з мігрантами

Міністра критикували за цільові показники на депортацію іммігрантів.

Голова МВС Великобританії подала у відставку через скандал з мігрантами
Эмбер Радд
Фото: news-front.info

Міністр внутрішніх справ Великобританії Ембер Радд пішла у відставку - на тлі заяв про те, що вона ввела в оману парламент, оскільки знала про наявність в уряді показників за нормами депортації нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Як повідомили на Даунінг-стріт, прем'єр Британії Тереза Мей прийняла відставку Радд.

На екс-голову МВС тиснули у зв'язку зі скандалом навколо іммігрантів так званого покоління Віндраш, які прожили в Британії понад півстоліття. Це іммігранти з Карибського басейну, перший корабель з якими, що називався "Емпайр Віндраш", прибув до Лондона 22 червня 1948 року. Їх запросили до Британії, щоб заповнити нестачу робочої сили в країні.

Скандал виник після того, як стало відомо, що деяких переселенців, які приїхали до Сполученого Королівства в період з кінця 1940-х до 1970-х років, а також їхніх родичів оголосили нелегальними іммігрантами. Міністра критикували за те, що підконтрольне їй відомство встановило цільові показники на депортацію іммігрантів покоління Віндраш, і що Радд знала про це.

У неділю газета Guardian опублікувала копію лист Ембер Радд Терезі Мей від минулого року, в якому міністр внутрішніх справ ставить "амбітну, але досяжну" мету депортувати в найближчі кілька років ще 10% нелегальних мігрантів. У неділю ввечері Радд зателефонувала Мей і повідомила про своє рішення покинути пост - у зв'язку з посиленням тиску з боку опозиції, яка вимагала її відставки.

У проханні про відставку йдеться, що міністр бере на себе всю відповідальність за те, що їй не було відомо про цільові показники, надані її відомству.

Нагадаємо, в лютому Євросоюз додатково виділив €3,7 млрд на боротьбу з міграційною кризою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram