ГоловнаСвіт

Російські боти агітували за лідера лейбористів на виборах у Британії, - Times

У рамках розслідування виявили 6,5 тис. російських акаунтів на Twitter, які агітували за Корбина.

Російські боти агітували за лідера лейбористів на виборах у Британії, - Times
Джереми Корбин
Фото: EPA/UPG

Російські боти намагалися допомогти лідеру опозиційної Лейбористської партії Великобританії Джеремі Корбін виграти вибори в 2017 році. Про це йдеться в спільному розслідуванні газети Times і Університету Суонсі.

"У рамках дослідження вдалося виявити 6,5 тис. російських акаунтів на Twitter, які активно агітували за Корбина за кілька тижнів до виборів. Багато акаунтів мали в профілі жіночі англійські імена, але насправді керувалися ботами", - пише видання.

"9 з 10 повідомлень, які поширювалися цими акаунтами, підтримували лідера лейбористів, і навпаки - 9 з 10 твітів, які згадували консерваторів, були негативними. Інтерес до інших основних політичних партій був незначним", - йдеться в дослідженні.

Сама Лейбористська партія, до якої газета звернулася за коментарем, повідомила, що вона "не знає ні про які автоматизовані боти, не платила за ці послуги і не знає про прихильників партії, які цим займалися".

У той же час лейбористи припустили, що російські боти могли підтримувати консерваторів.

Як йдеться в матеріалі, виявлені фейкові акаунти - лише вершина айсберга, і автори розслідування закликають Twitter провести більш детальне розслідування.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Великобританії назвав лідера лейбористів "корисним ідіотом Кремля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram