ГоловнаСвіт

Майже 200 українських туристів добу не можуть вилетіти з Єгипту

Причин затримки рейсу не пояснюють.

Майже 200 українських туристів добу не можуть вилетіти з Єгипту
Фото: Varta1

Близько 200 українських туристів не можуть вилетіти з Шарм-ель-Шейха (Єгипет) і вже добу очікують виряджання до Львова, інформує "112 Україна", посилаючись на повідомлення туристів у Фейсбук.

"Ми в єгипетському полоні! Уже майже добу не можемо повернутися додому, рейс Шарм-ель-Шейх, авіакомпанія YanAir5216. Ніхто жодної інформації не надає. Нас близько 200 чоловік, з них 45 дітей, усі голодні та дуже замерзлі. Діти плачуть, а всім байдуже й ми в безвихідній ситуації", - пише одна з туристок у Фейсбук.

У компанії туроператора ситуацію наразі не прокоментували.

Тим часом начальник управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич пообіцяв, що літак з України, забере туристів після обіду 28 квітня. Він також пояснив, що аеропорт Львова не мав можливості прийняти літак, замовлений туркомпанією в авіакомпанії EGYPTAIR, тому довелося замовляти літак з України.

"За інформацією туроператора й українського консула, громадяни України, які не змогли повернутися до Львова вчора, зараз перебувають в одному з готелів міста. Частина з них залишалася в аеропорту", - зазначив він.

За словами Кирилича, з урахуванням вимог адміністрації аеропорту та надзвичайного стану в країні, люди можуть перебувати в приміщенні аеропортів не більш як 2 години.

"Тому частині людей, які залишалися в аеропорту, довелося відбути в готель і там очікувати свого повернення в Україну... Туроператор забезпечує всі потреби, що виникають у таких ситуаціях, за свій рахунок", - запевнив Кирилич.

Нагадаємо, раніше троє туристів з Китаю загинули в ДТП під час екскурсії в Єгипті.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram