ГоловнаСвіт

Новонародженого британського принца назвали Луї Артур Чарльз

Давати новонародженим відразу кілька імен - поширена практика у Великобританії.

Новонародженого британського принца назвали Луї Артур Чарльз
Фото: EPA/UPG

Новонародженого британського принца - третю дитину герцогині й герцога Кембриджських - назвали Луї Артур Чарльз, передає ВВС.

Малюк з'явився на світ 23 квітня в лондонській лікарні Сент-Мері в Паддінгтоні. Новонароджений став п'ятим у черзі на трон.

Перших двох дітей герцог і герцогиня Кембриджські назвали традиційними іменами - пов'язаними зі старшими членами королівської сім'ї.

Ім'я старшого сина - Джордж Луї Олександр - це нагадування про шістьох британських королів на ім'я Георг (останній з них, Георг VI, був батьком королеви Єлизавети II), а також про лорда Луї (Луїса) Маунтбеттена, останнього віце-короля Індії та дядька дружина королеви.

Лорд Маунтбеттен, доводився принцу Чарльзу двоюрідним дідусем, якого принц дуже любив. 1979 року  він був убитий терористами Ірландської республіканської армії.

Шарлотта Елізабет Діана була названа на честь матері й бабусі Вільяма.

Давати новонародженим британцям відразу кілька імен - поширена практика. Це дає можливість дитині, що підросла, самостійно вибрати найуподобаніше ім'я. Наприклад, батько Єлизавети II був відомий у сім'ї під своїм першим ім'ям Альберт, але коронуватися вирішив під іншим - Георг.

Повне ім'я принца Гаррі - Генрі Чарльз Альберт Девід. Дідуся принца Луї, принца Вельського Чарльза, насправді звати Чарльз Філіп Артур Джордж - хоча, коли він зійде на престол, він також може поміняти своє ім'я.

Саму королеву повністю звати Єлизавета Олександра Марія.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram