ГоловнаСвіт

Сіярто заперечив конфлікт Угорщини з Україною "на замовлення" Кремля

Проведення самітів Україна-НАТО залежить не від угорців, а "виключно від українців".

Сіярто  заперечив  конфлікт Угорщини з Україною "на замовлення" Кремля
Министр иностранных дел Венгрии Петер Сийярто
Фото: hungarytoday.hu

Голова угорського МЗС Петер Сіярто заперечив, що Угорщина могла б проводити свою політику щодо України "на замовлення росіян".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ми з обуренням рішуче відкидаємо кампанію брехні, яку запустили українські політики, згідно з якою на політику Угорщини щодо України може бути якийсь російський вплив", - заявив у Брюсселі міністр Сіярто.

Він додав, що угорський уряд в своїх діях керується наміром домогтися того, щоб влада України якомога швидше відмовилися від законів, які "дискримінують права 150 тисяч закарпатських угорців".

Сіярто зауважив, що Угорщина чекає більшого прояву солідарності з боку НАТО. Він вважає, що альянс практично "робить українцям поблажку" через їх геополітичну позицію.

Міністр зазначив, що проведення самітів Україна-НАТО залежить не від угорців, а "виключно від українців".

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Україну і Угорщину вирішити "мовну суперечку" в найкоротші терміни.

Нагадаємо, Угорщина втретє заблокувала проведення засідання комісії Україна-НАТО на міністерському рівні. Угорська влада заявила, що таким чином тиснуть на Україну, вимагаючи перегляду мовної норми закону про освіту. Будапешт переконаний, що закон значно обмежив права нацменшин у використанні рідної мови.

У лютому Угорщина заблокувала друге міністерське засідання НАТО. У жовтні минулого року Будапешт ветував скликання засідання комісії НАТО-Україна, запланованого на 6 грудня.

20 березня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив про намір заблокувати участь Петра Порошенка в саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі в липні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram