ГоловнаСвіт

У Бундестазі наголосили на особливих відносинах між ФРН та Ізраїлем

Напередодні в Берліні та низці інших міст ФРН відбулися акції проти антисемітизму.

У Бундестазі наголосили на особливих відносинах між ФРН та Ізраїлем
Фото: dw.com

Німецький бундестаг з нагоди 70-річчя з дня заснування Ізраїлю наголосив на прихильності до права єврейської держави на існування і закликав до боротьби з антисемітизмом.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

"Право на існування і безпеку Ізраїлю не є для нас предметом торгу", - вказується в резолюції, ухваленій більшістю голосів у четвер, 26 квітня.

Резолюція була ухвалена голосами депутатів від блоку ХДС/ХСС, СДПН, ВДП, "зелених" і "Альтернативи для Німеччини". Члени Лівої партії утрималися.

У документі наголошується, що "унікальні у своєму роді відносини між Німеччиною та Ізраїлем є і залишаться однією з основ німецької зовнішньої політики і політики безпеки".

У резолюції також беззастережно підтверджуються слова канцлера ФРН Ангели Меркель, яка 2008 року заявила, що безпечне існування Ізраїлю належить до "основоположних державних ідей Німеччини і ніколи не стане предметом торгу".

Голова фракції ХДС Фолькер Каудер у зв'язку з цим нагадав про акціях проти антисемітизму, що відбулися напередодні в Берліні та низці інших міст ФРН, учасники яких на знак солідарності з євреями наділи юдейський головний убір - кіпу. "Кожен, хто приїжджає в Німеччину, повинен розуміти, що антисемітизму немає місця в нашому суспільстві", - наголосив Каудер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram