ГоловнаСвіт

Нового прем'єр-міністра у Вірменії можуть обрати вже 1 травня

Поки що на посаду висунуто тільки одного опозиційного кандидата.

Нового прем'єр-міністра у Вірменії можуть обрати вже 1 травня
Ара Баблоян
Фото: parliament.am

На спеціальному засіданні парламенту Вірменії 1 травня буде обговорюватися питання виборів нового прем'єр-міністра країни. Про це сьогодні повідомив спікер Національних зборів Ара Баблоян, повідомляє  Deutsche Welle.

Голова парламентської комісії з державно-правових питань Геворк Костанян уточнив, що, відповідно до законодавства, вибори нового прем'єра проводять протягом семи днів після відставки прем'єр-міністра. Поки що свого кандидата, лідера опозиції Нікола Пашиняна, висунула тільки опозиційна фракція Єлк.

У разі обрання на посаду прем'єра Пашинян пообіцяв послабити повноваження голови уряду. За його словами, тимчасовий уряд, який сформують за підсумками виборів прем'єра, "стане гарантом проведення справедливих, чесних виборів".

Читайте також: Вірменія: Революція чи продовження застою?

Напередодні, 25 квітня, в парламенті країни розпалася правляча коаліція.

Нагадаємо, в Єревані 26 квітня тривають протести. До мітингувальників приєдналися студенти. 23 квітня прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян подав у відставку на тлі масових протестів проти його призначення на цю посаду. 24 квітня поновилися акції протесту опозиції - люди вважають, що їхні вимоги не виконані. Вони домагаються дострокових виборів й усунення партії влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram