ГоловнаСвіт

Макрон закликав Європу і США будувати світовий лад ХХI століття

"Наша політика щодо Ірану не повинна призвести до війни на Близькому Сході".

Макрон закликав Європу і США будувати світовий лад ХХI століття
Фото: пресс-служба президента

Президент Франції Еммануель Макрон закликав США відмовитися від націоналізму і зберегти прихильність ідеалам співробітництва перед лицем таких загроз, як тероризм та інші виклики, передає Німецька хвиля.

"Я не поділяю почуття тих, хто зачарований новими сильними державами, відмовою від свободи й ілюзією націоналізму. Ми можемо обрати ізоляціонізм, занурення в себе і націоналізм - це одна з опцій. Вона може здаватися нам спокусливою як тимчасові ліки для наших страхів. Але зачинивши двері у світ, ми не зупинимо еволюції світу", - заявив Макрон, виступаючи з промовою у Конгресі США в середу, 25 квітня.

Констатувавши, що Францію і США об'єднують спільні цінності, французький президент закликав США і Європу спільно будувати світовий лад XXI століття. Він вказав на важливість багатостороннього підходу до вирішення глобальних проблем, підкреслив, що для успіху в цій сфері необхідна допомога США. Еммануель Макрон також зазначив, що нині необхідно захищати такі інститути, як НАТО і ООН.

Торкнувшись питання атомної програми Ірану, Макрон заявив, що Тегерану не можна дозволити отримати ядерну зброю. У той самий час він застеріг: "Наша політика щодо Ірану не повинна призвести до війни на Близькому Сході". На тлі погроз президента США Дональда Трампа вийти з атомної угоди з Іраном президент Франції заявив, що не можна відмовлятися від цього документа, не отримавши спочатку натомість чогось істотнішого.

Еммануель Макрон висловив думку, що в умовах глобалізації світ повинен відкинути ідеї масштабного дерегулювання і крайнього націоналізму. Він заявив, що вірить у вільну і справедливу торгівлю, зазначив, що торгові війни знищують робочі місця і за це доведеться розплачуватися середньому класу.

Макрон підкреслив важливість захищати клімат, попередивши, що забруднення морів, необмежений викид в атмосферу вуглекислого газу і руйнування різноманіття фауни і флори знищують Землю. У нас немає "планети B", зазначив французький президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram