ГоловнаСвіт

ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні потреби і права переселенців у Європі

У Європі понад чотири мільйони чоловік переміщаються всередині своєї країни через збройні конфлікти й насильство.

ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні потреби і права переселенців у Європі
Фото: facebook.com/svitlana.zalishchuk

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про гуманітарні потреби і права внутрішньо переміщених осіб у Європі. Документ прийнято на основі доповіді "Гуманітарні потреби і права внутрішньо переміщених осіб у Європі", йдеться на сайті ПАРЄ.

"У Європі понад чотири мільйони чоловік переміщаються всередині своєї країни через збройні конфлікти й насильство. І їхні гуманітарні потреби і права вимагають більшої уваги й узгоджених зусиль для зменшення їхніх страждань", - ідеться в повідомленні.

Ухваливши резолюцію, парламентарії наголосили, що депортація чи насильницька передача цивільного населення є злочином проти людства. На думку Комітету, держави-члени мають визнати й забезпечити дотримання прав людини відповідно до Європейської конвенції про права людини та інших міжнародних договорів, водночас реагуючи на їхні гуманітарні та соціальні потреби.

На думку парламентаріїв, рішення Європейського суду з прав людини мають бути виконані цілком і без затримок, і національна політика повинна проводитися для захисту людей, змушених мешкати, іноді надовго, в іншій частині країни.

Раніше сьогодні ПАРЄ ухвалила резолюцію про протидію російській пропаганді на рівні ЄС.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram