ГоловнаСвіт

У Баварії на входах в усі держустанови встановлять хрести

"Хрест - основоположний символ нашої баварської ідентичності".

У Баварії на входах в усі держустанови встановлять хрести
Фото: faz.net

Уряд німецької землі Баварія оголосив про те, що до 1 червня на входах в усі державні установи регіону повинні бути встановлені хрести.

"Хрест - основоположний символ нашої баварської ідентичності і нашого способу життя. Він означає дотримання базових цінностей любові до ближніх, людської гідності та толерантності", - заявив прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер на засіданні баварського уряду, передає Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Після засідання Маркус Зьодер повісив хрест у вхідній зоні Баварської державної канцелярії.

У Баварії проживає близько 12,9 мільйона осіб. 6,5 мільйона зараховують себе до Римо-католицької церкви. 2,5 мільйона є протестантами різних сповідань. Точної кількості адептів інших релігій і невіруючих невідомо.

У жовтні 2018 року в Баварії відбудуться регіональні парламентські вибори, за підсумками яких буде сформовано новий уряд. Діючий прем'єр-міністр Маркус Зьодер представляє Християнсько-Соціальний союз, який є союзником християнських демократів Ангели Меркель і одноосібно править у регіоні весь післявоєнний час. Зараз рейтинг партії знизився до історичного мінімуму з 1954 року, а другою за популярністю політичною силою стала правопопулістська "Альтернатива для Німеччини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram