ГоловнаСвіт

Лідер вірменської опозиції закликав до масових акцій громадянської непокори

"На посаду прем'єра слід висунути лише кандидатуру від оксамитової революції".

Лідер вірменської опозиції закликав до масових акцій громадянської непокори
Никол Пашинян
Фото: Photolur

Лідер опозиційного руху, депутат парламенту Вірменії Нікол Пашинян закликав своїх прихильників знову зібратися на мітинг вранці в середу після того, як зустріч з т.в.о. прем'єр-міністра Кареном Карапетяном була скасована, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо Республіканська партія (очолювана екс-прем'єром Сержем Саргсяном правляча партія - ред.) готова з нами обговорити порядок денний, вони знають мої контакти і можуть зустрітися зі мною завтра, і ми доведемо нашу революцію до кінця. Але оскільки є підстави думати, що цього не буде, закликаю почати масові акції громадянської непокори і зібратися вранці об 11:00 на площі Республіки", - заявив Пашинян у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook.

"Ще один тиждень, і ми здобудемо остаточну перемогу. Протягом тижня слід провести нові вибори прем'єр-міністра. У разі висунення кандидата від Республіканської партії сила нашого руху збільшиться. На посаду прем'єра слід висунути лише кандидатуру від оксамитової революції", - зазначив лідер опозиції.

За його словами, ніхто не збирається стежити, як у правлячій партії після відставки прем'єра Сержа Саргсяна намагаються зберегти свою владу.

Пашинян розповів, що запропонував зустрітися з т.в.о. прем'єра Кареном Карапетяном, спікером парламенту Ара Баблояном, керівником парламентської фракції Республіканської партії Ваграмом Багдасаряном, провести зустріч при журналістах і з приводу порядку денного опозиційного руху.

"Я не отримав відповіді. Хочу підкреслити, що, як і з С. Саргсяном, переговори можуть бути проведені про такі пункти: призначення прем'єром кандидата народу, формування тимчасового уряду, проведення позачергових парламентських виборів. Усе, що відбувається, змушує припускати, що в Республіканській партії вважають, що, використовуючи відставку Саргсяна для збереження своєї влади, Республіканська партія зможе провести свого кандидата. Але питання не в особистостях, а в системі. Ми не можемо погодитися з тим, щоб прем'єром був призначений кандидат від Республіканської партії. Не може більше існувати ця корумпована система", - заявив Пашинян.

Раніше у вівторок Пашинян заявив, що після відставки уряду на чолі з Сержем Саргсяном не допустить повернення країни до кризової ситуації, яка почалася зі зміни Конституції, і вважає, що необхідно гарантувати проведення вільних парламентських виборів.

Напередодні на тлі багатоденних акцій протесту опозиції подав у відставку прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян. На цій посаді він пробув менш ніж тиждень після обрання в парламенті 17 квітня. Президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про відставку уряду країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram