ГоловнаСвіт

Водій фургона, який убив 10 осіб, залишиться під арештом до 10 травня

Суд не надав Алеку Мінасяну права звільнення під заставу.

Водій фургона, який убив 10 осіб, залишиться під арештом до 10 травня

Канадський суд розгляне справу про вбивство 10 і поранення 13 осіб 10 травня. До цього часу обвинувачений в умисному вбивстві Алек Мінасян залишиться під вартою без права внесення застави, повідомляє Associated Press.

Сьогодні на першому засіданні суду підозрюваний не виявляв сильного хвилювання і не намагався робити ніяких заяв стосовно того, що сталося.

Поліція тим часом продовжує збирати докази по всьому шляху прямування вантажівки і на місці трагедії. Тут же місцеві жителі спорудили тимчасовий меморіал загиблим.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо відкинув можливість терористичної атаки, і заявив, що влада не бачить в тому, що трапилося елементів, загроз національній безпеці. Водночас у правоохоронців немає жодних сумнівів у тому, що дії Мінасяна були навмисними. Свідки події стверджують, що підозрюваний дивився людям просто в очі, не панікував, і "це було схоже на те, що він грав у відеогру, намагаючись убити якнайбільше людей".

Нагадаємо, 23 квітня вдень у Торонто білий мікроавтобус в'їхав на жвавий пішохідний перехід і збив групу людей. НП сталася на перетині Йонг-стріт і Фінч-авеню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram