ГоловнаСвіт

Ягланд готовий піти з посади, якщо не впорається з діями Росії

Рішення щодо виключення Росії з Ради Європи розглядатиметься наприкінці 2019 року.

Ягланд готовий піти з посади, якщо не впорається з діями Росії
Фото: EPA/UPG

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що піде з посади, якщо не забезпечить дієвих заходів щодо Росії через несплату нею внесків до бюджету РЄ. Про це Ягланд заявив під час сесії "запитань і відповідей" у сесійній залі ПАРЄ, повідомляє Укрінформ.

"Якщо я не вживу заходів, я не залишуся на своєму місці", - заявив Ягланд, говорячи про те, що через два роки після несплати будь-яким членом РЄ фінансових внесків її може бути виключено з організації. За його словами, рішення щодо Росії, якщо вона не почне платити в бюджет Ради Європи, буде ухвалено Комітетом міністрів РЄ наприкінці 2019 року.

Відповідаючи на запитання, він також підтвердив, що залишається прихильником повернення Росії до організації, а перспектива виключення РФ з Ради Європи його "жахає".

На запитання стосовно того, що Росія ухвалила рішення, що національні суди мають право скасовувати рішення ЄСПЛ, він вказав, що це може бути причиною для виключення з організації і це стосується всіх, не тільки РФ. "Я вже говорив, що ставити юрисдикцію національних органів вище за ЄСПЛ означає, що держава більше не може бути членом нашої організації", - заявив генсек РЄ.

Нагадаємо, Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року після окупації Криму та початку військових дій на Донбасі. Згодом Росія відмовилася платити внески до бюджету Ради Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram