ГоловнаСвіт

ООН потрібні 650 млн доларів для біженців з Сирії

У разі відсутності коштів у Європі може повторитися міграційна криза 2014-2015 років.

ООН потрібні 650 млн доларів для біженців з Сирії
Фото: comments.ua

До бюджету Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Організації Об'єднаних націй до кінця 2018 року необхідно направити 650 млн доларів для сирійських біженців. Про це повідомив в Берліні в понеділок, 23 квітня, директор ВПП ООН в Сирії Якоб Керн, повідомляє Немецкая волна.

За його словами, на утримання приблизно 6 млн сирійських біженців, які не залишили межі цієї країни, потрібно 313 млн доларів. Ще близько 300 млн доларів потрібно для потреб майже 5,6 млн сирійців, які втекли до Лівану і Йорданії.

Представник ВПП ООН в Йорданії Ральф Зюдхоф зазначив, що 650 млн доларів вистачить тільки на забезпечення біженців найнеобхіднішим, так як на кожного біженця в Йорданії і Лівані щодня виділяють від 22 до 25 євро.

Якщо світова спільнота не надасть достатньо коштів для утримання сирійських біженців, які не залишили межі Близького Сходу, в Європі може повторитися міграційна криза 2014-2015 років, застеріг Зюдхоф.

Як повідомлялося, близько 13 млн громадян Сирії стали вимушеними переселенцями після шести років громадянської війни в САР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram