ГоловнаСвіт

Міноборони Вірменії підтвердило участь військових у протестах в Єревані

Мітинг підтримали солдати миротворчої бригади.

Фото: beztabu.net

Міноборони Вірменії підтвердило, що частина військовослужбовців бере участь в антиурядових протестах у Єревані.

У заяві Міністерства оборони Вірменії йдеться про участь в акції військовослужбовців миротворчої бригади, які покинули розташування своєї частини без дозволу. У Міноборони нагадали, що солдати обмежені в правах на свободу зібрань за своїм статусом, а за участь у заворушеннях їх можна покарати відповідно до закону.

Участь військових у протестах підтверджують і відео, які очевидці викладають у соціальних мережах. Судячи з роликів, вулицями столиці Вірменії йдуть групи чоловіків у військовій формі. Зброї у їхніх руках не видно.

Фото: beztabu.net

PanARMENIAN повідомляє, що серед людей у формі є і військовослужбовці-контрактники, і колишні військовослужбовці - учасники конфлікту в Нагірному Карабасі. Видання стверджує, що військові "стали попереду ходи живим щитом".

Акції протесту проти призначення екс-президента Сержа Саргсяна прем'єром країни тривають у Вірменії з 13 квітня. Чисельність мітингу 22 квітня в Гюмрі місцеві ЗМІ оцінили в 160 тис. осіб. Того самого дня в Єревані поліція затримала близько 300 учасників протестних акцій. На проспекті Арцаха у столиці Вірменії відбулися сутички співробітників правоохоронних органів із демонстрантами. Поліція була змушена застосувати світлошумові гранати.

Поліція Вірменії в неділю затримала лідера протестів, голову опозиційної фракції "Йолк" Нікола Пашиняна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram