ГоловнаСвіт

Суд у Гаазі почав розглядати апеляцію на вирок Караджича

Справу сподіваються розглянути до кінця цього року.

Суд у Гаазі почав розглядати апеляцію на вирок Караджича
Радован Караджич
Фото: EPA/UPG

У Гаазі розпочався процес розгляду апеляції колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича на вирок про 40-річне тюремне ув'язнення. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Президент судового трибуналу з військових злочинів ООН Теодор Мерон заявив у лютому, що апеляції на вирок розгляне Механізм міжнародних кримінальних трибуналів (ММКТ), який працює зі справами про військові злочини на Балканах і в Руанді.

Прокурори також намагаються оскаржити 40-річний вирок Караджичу, замінивши його на довічне ув'язнення. Слухання триватимуть два дні. Очікується, що остаточне рішення з приводу апеляції Караджича ухвалять наприкінці року.

Читайте також: Хорватський генерал прийняв отруту після оголошення вироку

Нагадаємо, Караджича, якому 72 роки, засудили 2016 року за геноцид, військові злочини і злочини проти людяності, скоєні під час розпаду колишньої Югославії. Серед злочинів, інкримінованих йому, - різанина у Сребрениці 1995 року. Понад 100 000 осіб були вбиті, а близько 2,2 мільйона людей були змушені покинути свої домівки під час війни в Боснії 1992-1995 років.

Вирок винесли судді Міжнародного кримінального трибуналу з питань колишньої Югославії (МТКЮ), який офіційно закрився в грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram