ГоловнаСвіт

Франція має намір посилити міграційне законодавство

Країна намагається закритися від прохачів притулку.

Франція має намір посилити міграційне законодавство
Фото: EPA/UPG

Нижня палата парламенту Франції в неділю, 22 квітня, проголосувала за посилення міграційного законодавства.

Прийняте рішення передбачає скорочення терміну подачі заявки на притулок, подвоює терміни затримання незаконних мігрантів, а також вводить річне тюремне ув'язнення як покарання за незаконний в'їзд до Франції, відзначає BBC.

Законопроект виявився настільки суперечливим, що його прийняття затяглося на 61 годину, а кількість поправок до нього становила близько тисячі. Чотирнадцять членів президентської партії "Вперед, Республіко!" утрималися під час голосування, а один проголосував проти й оголосив про вихід з фракції.

Незважаючи на це, закон було затверджено 238 голосами "за".

Правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що скорочення термінів подачі заявок на притулок найбільше зашкодить найбільш незахищеним верствам мігрантів. "Під виглядом посилення ефективності системи надання притулку законопроект включає низку заходів, які погіршать доступ до захисту", - йдеться в заяві.

Верхня палат парламенту розгляне законопроект у червні.

Приплив іммігрантів до Франції зростає стабільно впродовж останнього десятиліття. Якщо в 2007 році до Франції в'їхало 172 тисячі осіб, то п'ять років тому статистика МВС подолала 200-тисячну позначку, а в 2017 році до Франції в'їхали, отримавши перший дозвіл на проживання, 262 тисячі іноземців.

Минулорічний стрибок у міністерстві пояснили насамперед різким зростанням числа біженців. Статус біженця у Франції отримали майже 36 тисяч іноземців. Число "біженських" посвідок на проживання зросло за рік на 56,5%.

Це зростання, радше за все, продовжиться, оскільки в 2017 році французька влада зареєструвала історичний рекорд: прохання про притулок у країні подали понад 100 тисяч іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram