ГоловнаСвіт

Президент Франції починає триденний візит у США

Це перше домашнє прийняття для Дональда Трампа.

Президент Франції починає триденний візит у США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп сьогодні зустрінеться президентом Франції Еммануелем Макроном у своїй резиденції в Білому домі. Під час триденного державного візиту голови держав обговорять свої позиції в ядерній угоді і торгівлю з Іраном. Про це повідомляє Рейтер.

Як очікується, основна робота пройде у вівторок, 24 квітня, під час засідання в Білому домі, яке завершиться прес-конференцією. Лідери держав також обговорять ситуацію в Сирії. За словами Макрона, він має намір переконати Трампа залишити американські війська в Сирії, хоча президент США наполягає на поверненні контингенту додому.

Читайте також: Зустріч Трампа з Кім Чен Ином може відбутися у Швейцарії

Напередодні зустрічі з Трампом Макрон заявив, що має намір захищати іранський договір, а не відмовлятися від нього, оскільки "плану В" в цій ситуації не існує.

Макрон відстоює збереження іранської ядерної угоди 2015 року, тоді як Трамп має намір відмовитися від участі в угоді, якщо європейські союзники не зможуть зміцнити домовленості до середини травня. Крім того, Макрон має намір обговорити перегляд торгових обмежень з Європою.

У середу Макрон звернеться до Конгресу.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп розпорядився призупинити введення нових санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram