ГоловнаСвіт

США мають намір залишити авіаносець "Гаррі Трумен" у Середземномор'ї, - ЗМІ

Такі дії стануть істотним порушенням порядку ротації авіаносців на Близькому Сході, встановленому 1991 р.

США мають намір залишити авіаносець "Гаррі Трумен" у Середземномор'ї, - ЗМІ
Фото: EPA\UPG

Військове керівництво США розмірковує над тим, щоб залишити в Середземному морі свій авіаносець "Гаррі Трумен". Про це повідомляє видання Defence News з посиланням на джерела в Міноборони США.

За їхніми даними, цей крок міг би стати відповіддю на російську активність в регіоні і вписувався б у стратегію національної безпеки, яка закликає збройні сили США бути менш передбачуваними.

Влада США також враховує той чинник, що американський авіаносець у водах Середземного моря дасть можливість показати президенту Сирії Башару Асаду серйозність попередження президента США Дональда Трампа про неприпустимість подальшого застосування хімічної зброї, щоб уникнути повторних авіаударів.

Рішення щодо авіаносця ще не ухвалено, проте дискусії про це ведуться.

Видання зазначає, що збереження корабля у Середземному морі буде істотним відхиленням від порядку ротації авіаносців на Близькому Сході, який залишався незмінним з часів операції "Буря в пустелі" 1991 року, однак це буде відповідати оновленому фокусу військового керівництва США на тлі зростання таких держав, як Росія і Китай.

11 квітня "Гаррі Трумен" і очолювана ним ударна група були скеровані у Середземне море для завдання ударів по Сирії у відповідь на повідомлення про застосування хімічної зброї в місті Дума.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram