ГоловнаСвіт

Лідера протестів у Єревані затримали після провалу переговорів з прем'єр-міністром

Саргсян відмовився йти у відставку.

Вранці 22 квітня в Єревані відбулася зустріч прем'єр-міністра Сержа Саргсяна з лідером протестів Ніколом Пашиняном.

Як повідомляє "Новости-Армения", переговори завершилися провалом. Саргсян назвав дії опозиції шантажем і покинув залу переговорів.

"Це шантаж. Ви не розумієте відповідальності, і не засвоїли уроків 1 березня [2008 року]. Якщо ви будете говорити так, я закликаю вас повернутися в поле законності. В іншому випадку вся відповідальність ляже на вас", - заявив Саргсян у відповідь на заяву Пашиняна про те, що єдиною темою сьогоднішніх переговорів має стати відставка Саргсяна з поста прем'єр-міністра.

"З нами ніхто не насмілюється говорити погрозами. Ви не уявляєте ситуацію в країні, вона не така, якою ви її знали 15-20 днів тому. Ситуація змінилася, у вас немає тієї влади, про яку вам доповідають. Влада перейшла в руки народу", - сказав Пашинян.

"Від імені народу партія, що набрала 7% голосів, не має права говорити, і я не хочу продовжувати розмову з вами. Якщо ви не приймаєте вимогу закону - до побачення", - сказав Саргсян і покинув залу переговорів.

Після його відходу Пашинян заявив, що Серж Саргсян не володіє ситуацією в країні і закликав громадян у подвоєному масштабі проводити акції громадянської непокори, і сьогодні о 19:00 зібратися на площі Республіки.

Проте вже через годину Пашинян був затриманий поліцейськими. Його заштовхали в машину і повезли.

Почалися масові затримання протестувальників на вулиці Арцаха. Серед них - депутат Сасун Мікаелян, який закликав мітингувальників після затримання Нікола Пашиняна "залишатися на місцях, нічого не боятися і чекати подальших розпоряджень".

Нагадаємо, лідер опозиційної парламентської фракції "Елк", голова партії "Громадський договір" Нікол Пашинян з 13 квітня проводив у центрі Єревана цілодобові мітинги проти прем'єрства Сержа Саргсяна, які з 16 квітня вилилися в загальноміські акції громадянської непокори. Протести супроводжуються зіткненнями із силами правопорядку, зокрема, на проспекті Баграмяна, блокуванням вулиць і основних магістралей, а також будівель держустанов. На мітингу 17 квітня Пашинян заявив про початок "оксамитової" революції в країні.

Акції супроводжуються затриманнями активістів з боку сил правопорядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram