ГоловнаСвіт

Президент Вірменії вийшов до протестувальників у Єревані

Він коротко поговорив з лідером опозиції Пашиняном.

Президент Вірменії вийшов до протестувальників у Єревані

Президент Вірменії Армен Саркісян вийшов до протестувальників на площі Республіки, котрі вимагають від прем'єра Сержа Саргсяна відмовитися від посади.

Як повідомляє "Новини-Вірменії", лідер протестів Нікол Пашинян запросив його на площу у відповідь на запрошення до політичного діалогу. "Я чекаю Армена Саркісяна о 19:00 на площі Республіки. Готовий прийняти його в присутності цих людей, ми поговоримо. Якщо йому є що сказати, я готовий зустрітися", - сказав Пашинян.

Саркісян прийшов, щоб поговорити з Пашиняном.

Після нетривалої розмови президент Вірменії покинув площу Республіки. На питання, чи триватимуть перемови, Саркісян відповів коротко: "Сподіваюся". Він також обіцяв запросити до себе всіх журналістів.

Лідер опозиційної парламентської фракції "Єлк", голова партії "Цивільний договір" Нікол Пашинян з 13 квітня проводив у центрі Єревана цілодобові мітинги проти прем'єрства Сержа Саргсяна, які з 16 квітня вилилися в загальноміські акції громадянської непокори. Протести супроводжуються сутичками із силами правопорядку, зокрема, на проспекті Баграмяна, блокуванням вулиць і ключових магістралей, а також будівель держустанов. На мітингу 17 квітня Пашинян заявив про початок "оксамитової" революції в країні.

Акції супроводжуються затриманнями активістів з боку сил правопорядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram