ГоловнаСвіт

В Індії ввели смертну кару за зґвалтування дівчат молодших 12 років

Закон посилили після резонансного викрадення, зґвалтування та вбивства 8-річної дівчинки.

В Індії ввели смертну кару за зґвалтування дівчат молодших 12 років
Протесты в Индии после похищения и изнасилования 8-летней девочки
Фото: EPA\UPG

Уряд Індії підписав указ про введення смертної кари за  зґвалтування дівчаток молодших 12 років. Про це повідомляє Economic Times.

Згідно з повідомленням, цей документ є поправкою до закону про захист дітей від сексуального насильства (POCSO).

Відтепер мінімальним покаранням за зґвалтування дівчаток до 12 років стане 20-річний тюремний термін, або довічне ув'язнення. Максимальне покарання - смертна кара.

Також смертна кара або довічне ув'язнення передбачені за групове зґвалтування дівчаток молодших 12 років.

Крім цього, документом затверджено збільшення мінімальних термінів за зґвалтування жінок і дівчаток-підлітків. Так, мінімальний термін за зґвалтування жінки становитиме 10 років замість семи, за зґвалтування дівчаток до 16 років - від 20 років до довічного терміну замість 10 років. За групове зґвалтування дівчаток до 16 років передбачено довічне ув'язнення.

Як пояснює видання, цей указ ухвалено після резонансної справи про викрадення і зґвалтування 8-річної дівчинки в індійському місті Катхуа в січні цього року. У цій справі проходять обвинуваченими вісім чоловік, у тому числі двоє поліцейських. За версією слідства, вони викрали дівчинку з кочового мусульманського племені, давши їй сильні наркотики. До того як жертва була вбита, її тримали в одному з індуїстських храмів міста.

Нагадаємо, раніше в селі під Коломиєю молодий чоловік зґвалтував 11-річну школярку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram