ГоловнаСвіт

Демпартія США подала позов проти Росії, передвиборного штабу Трампа і WikiLeaks

Справа стосується втручання у президентські вибори 2016 року.

Демпартія США подала позов проти Росії, передвиборного штабу Трампа і WikiLeaks
Фото: EPA/UPG

Комітет Демократичної партії США подав багатомільйонний позов проти уряду Російської Федерації, передвиборного штабу Дональда Трампа і організації WikiLeaks.

Про це повідомляє The Washington Post.

Партія звинувачує їх у змові з метою вплинути на результати президентських виборів у США 2016 року.

У скарзі, поданій до федерального окружного суду Мангеттена, йдеться, що високопоставлені представники штабу Трампа змовилися з російським урядом та його військовим розвідувальним агентством, щоб дискредитувати Гілларі Клінтон і допомогти Трампу. Зазначається, що співробітники виборчого штабу Трампа "із захватом прийняли допомогу Росії" на виборах 2016 року.

Сума позову не вказується, але за даними видання, вона може становити кілька мільйонів доларів.

Безпосередньо Трамп відповідачем не називається, але в позові фігурують імена його зятя нинішнього старшого радника Білого дому Джареда Кушнера, сина президента Дональда Трампа-молодшого, колишнього керівника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта, його молодшого партнера Річарда Гейтса і одного зі старших керівників штабу республіканського кандидата - Роджера Стоуна.

У Білому домі наразі цю інформацію не коментували. Нагадаємо, раніше розвідка США знайшла докази хакерських атак РФ на американські системи голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram