ГоловнаСвіт

У Німеччині у справі "дизельгейту" затримали одного з керівників Porsche

Він очолює відділ виробництва двигунів.

У Німеччині у справі "дизельгейту" затримали одного з керівників Porsche
Фото: EPA/UPG

Одного з топ-менеджерів німецького автомобілебудівельного холдингу Porsche Йорга Кернера затримали у справі "дизельгейту". Він є керівником відділу виробництва двигунів.

Про це пише "Німецька хвиля" з посиланням на видання Bild am Sonntag.

Керівник Porsche Олівер Блуме вже повідомив персоналу про взяття співробітника під варту. Прокуратура в Штутгарті також проводить розслідування проти "члена ради директорів" і "колишнього співробітника Porsche", цитує видання звернення Блуме до персоналу компанії.

У середу, 18 квітня, в низці будівель автомобілебудівельного холдингу в Баварії і Баден-Вюртембергу пройшли обшуки. Компанію підозрюють у шахрайстві і виробництві реклами, яка оперувала неправильними показниками про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах.

Слідчі почали розслідування щодо Porsche влітку 2017 року. Таким чином компанія виявилася втягнута в "дизельний скандал", в якому раніше були замішані Audi і Volkswagen. У 2015 році влада США з'ясувала, що Volkswagen свідомо занижував дані про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів. Улітку 2017 року компанія дійшла згоди з приводу компенсацій автовласникам США. "Дизельний скандал" обійшовся концерну в десятки мільярдів доларів.

Йорг Кернер до приходу в Porsche був провідним інженером в Audi в 2015 році, коли вибухнув "дизельний скандал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram