ГоловнаСвіт

РБК: Telegram у Росії блокують через плани Дурова запустити свою криптовалюту

"Паша Дуров вирішив стати новим Мавроді".

РБК: Telegram у Росії блокують через плани Дурова запустити свою криптовалюту
Фото: EPA/UPG

Рішення заблокувати месенджер Telegram у Росії прийняли через плани його засновника Павла Дурова випустити власну криптовалюту. Про це пише РБК з посиланням на внутрішній лист Федеральної служби безпеки

"Колеги, так історія взагалі не про це, як ви не розумієте! Історія не про ключі і тероризм <...>. Паша Дуров вирішив стати новим Мавроді. Запустивши свою крипту, ми в Росії отримаємо повністю неконтрольовану фінансову систему. І це не біткойни для маргіналів, це буде просто, надійно і безконтрольно. Це загроза безпеці країни <...>. Вся наркота, обнал, торгівля органами піде через Пашину крипту, а він буде говорити: "Я ні до чого, забороніть слова, їх використовують терористи"", - цитує лист РБК.

Про плани Дурова випустити власну криптовалюту стало відомо наприкінці 2017 року, проте до того моменту Роскомнагляд уже приблизно півроку домагався ключів шифрування від месенджера і погрожував йому блокуванням.

Дуров мав намір вбудувати в Telegram платіжну систему на основі власного блокчейна TON, а в перспективі впроваджувати її і в інші сервіси та соціальні мережі. На початку 2018 року структури Telegram провели два закриті раунди ICO (первинне розміщення монет криптовалюти або токенів), сумарно зібравши від інвесторів $1,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram