ГоловнаСвіт

Держдеп США спростовує ведення таємних переговорів із Сбербанком Росії

Герман Греф перебував з 1 по 7 квітня в США і не потрапив до санкційних списків.

Держдеп США спростовує ведення таємних переговорів із Сбербанком Росії
Фото: Пресс-служба горсовета Черновцов

Адміністрація Сполучених Штатів не веде ніяких переговорів з російськими олігархами або представниками уряду РФ про введення нових санкцій проти окремих фізичних осіб або компаній, наближених до Кремля.

Таку категоричну позицію висловило Укрінформу високопоставлене джерело в Державному департаменті США.

"Ми не обговорюємо санкції (США, - ред.) з іншими країнами", - відзначила офіційна особа у відповідь на запитання, чи намагаються російські чиновники або олігархи використовувати дипломатичні, бізнес- і інші канали спілкування з урядом США, щоб пом'якшити персональні санкції проти себе або певних кіл, близьких до Путіна.

"Ми вводимо санкції проти (фізичних і юридичних осіб, - ред.) у різних країнах, і це не є предметом переговорів", - додало джерело.

Питання було адресовано офіційному представнику Держдепу після появи нової інформації про візит до Сполучених Штатів потужної делегації "Сбербанку Росії" - організації, яка вже перебуває під санкціями з 2014 року.

За інформацією веб-сайтів, які реєструють пасажирські авіаперельоти по всьому світу 1 квітня два корпоративні літаки "Сбербанку Росії" з бортовими номерами RA-10204 і RA-10203 вилетіли з Москви в Сан-Франциско (США). Назад, до Росії, один літак вилетів 7 квітня, другий - 11 квітня. Тобто візит делегації, яка прибула в США літаками "Сбербанку", тривав до і після оголошених 6 квітня останніх санкцій США.

Після цього прізвище Германа Грефа, який фігурував у "Кремлівській доповіді" наприкінці січня цього року, не з'явилося в списку нових санкцій США, оприлюдненій 6 квітня.

Нагадаємо, в січні цього року, перед оголошенням так званої "Кремлівської доповіді", Вашингтон таємно відвідали керівники розвідувальних відомств Росії Сергій Наришкін, Олександр Бортников і Ігор Коробов. Тоді американські ЗМІ відразу озвучили версію про можливі переговори між високопоставленими росіянами й урядом США щодо майбутніх санкцій. Однак в адміністрації Трампа заявили, що зустрічі стосувалися винятково питань співпраці в боротьбі з тероризмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram