ГоловнаСвіт

Прихильники опозиції знову вийшли на вулиці Єревана

Кількох лідерів протесту затримали.

Прихильники опозиції знову вийшли на вулиці Єревана
Фото: стоп-кадр с видео

У п'ятницю вранці у Вірменії сотні активістів опозиційного руху, що виступає проти прем'єрства Сержа Саргсяна, розбившись на групи, знову вийшли на вулиці Єревана з метою перекрити руху транспорту, повідомляє місцева служба "Радіо Свобода".

Напередодні опозиційний депутат Нікол Пашинян, який очолює рух, закликав продовжити акції громадянської непокори. Він, зокрема, закликав водіїв вантажівок перекривати дороги.

Тим часом поліція продовжила затримання учасників протесту. Так, вранці з площі Республіки в Єревані поліцейські доправили в поліцію одного з лідерів руху "Відкинь Сержа" Давида Санасаряна і ще кількох активістів.

Напередодні суд загальної юрисдикції єреванських адміністративних округів Аван і Нор Норк вирішив задовольнити клопотання слідчого і на два місяці заарештувати громадського активіста Тиграна Мазманяна.

Активістові було пред'явлено обвинувачення за частиною 2 статті 225 Кримінального кодексу Республіки Вірменія ("Організація масових заворушень..."). Йому загрожує тюремне ув'язнення терміном від трьох до восьми років. Адвокат Тиграна Мазманяна Ара Гарагьозян переконаний, що постанова суду є незаконною.

17 квітня, в день, коли парламент обрав екс-президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром, лідер опозиційної партії "Цивільний договір" і голова парламентської фракції "Йолк" Нікол Пашинян оголосив про початок безкровної "оксамитової" революції.

Незважаючи на заклики з боку представників влади почати політичний діалог, на мітингах опозиціонери продовжують виступати з вимогою зміни влади.

Після конституційних змін 2015 року прем'єр-міністр стає найвпливовішим чиновником у Вірменії. Опозиційні групи вважають, що реформа була проведена для того, щоб Серж Саргсян зміг залишитися при владі після завершення його президентського терміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram