ГоловнаСвіт

Лондонський суд вирішив арештувати яхту російського мільярдера вартістю $492 млн

Рішення прийнято в рамках шлюборозлучного процесу.

Лондонський суд вирішив арештувати яхту російського мільярдера вартістю $492 млн
Фото: Raphael Belly / vesselfinder.com

Лондонський суд вирішив заарештувати 115-метрову яхту Luna вартістю $492 млн, яка належить російському мільярдерові Фархаду Ахмедову.

Як повідомляє Bloomberg, суд вирішив, що Ахмедов повинен віддати яхту колишній дружині Тетяні Ахмедовій, з якою він перебуває в процесі поділу майна. Зараз судно перебуває в сухому доці в Дубаї.

Суддя Чарльз Хаддон-Кейв вирішив, що Ахмедов намагався приховати від британської влади яхту і перегнав її в Дубай, щоб вона була "далеко за межами досяжності англійського суду". Спочатку ця дев'ятипалубна яхта з двома вертолітними майданчиками була побудована для Романа Абрамовича, а Ахмедов купив її в 2014 році. На судні є 20-метровий басейн і навіть міні-підводний човен.

Ахмедов під час слухань заявив, що його дружина раніше була на його утриманні. Він також звинуватив "цинічних адвокатів" за те, що вони звернулися до лондонського суду за розлученням після того, як шлюб розірвали в Росії. Британські судді, як правило, зазвичай ділять активи при розлученні навпіл між чоловіком і дружиною, рівною мірою оцінюючи роль творця багатства і домогосподарки.

На рішення суду, на думку російського мільярдера, також вплинули напружені відносини між Росією і Великобританією.

У лютому 2018 року британський суд вирішив що Ахмедов повинен виплатити $646 млн відступних своїй колишній дружині. Ахмедов і Тетяна розлучилися в 2014 році. У суді адвокат Тетяни сказав, що бізнесмен вивів майже весь свій статок в офшори, щоб нічого не платити колишній дружині.

Ахмедов - фігурант "кремлівського списку" Мінфіну США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram