ГоловнаСвіт

ОЗХЗ спростувала заяву Лаврова про отруєння Скрипалів хімічною речовиною BZ

Колишній шпигун постраждав від нервово-паралітичної речовини "Новачок".

ОЗХЗ спростувала заяву Лаврова про отруєння Скрипалів хімічною речовиною BZ
Фото: EPA/UPG

У пробах, які відібрали експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) на місці отруєння Сергія та Юлії Скрипаль, не було слідів хімічної речовини BZ з арсеналу західних країн. Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на заяву глави ОЗХЗ Ахмета Узюмджю.

Про те, що Сергій і Юлія Скрипаль були отруєні в Солсбері саме речовиною BZ, яку розробляли США і Великобританія, заявив 14 квітня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Він послався на висновки хімічної лабораторії в швейцарському місті Шпіц. У самій лабораторії заяву Лаврова не підтвердили і заявили, що не сумніваються в правильності висновків британських експертів.

Сергій і Юлія Скрипаль були виявлені без свідомості у місті Солсбері 4 березня. Влада Великобританії звинуватила у причетності до інциденту Росію. У Лондоні стверджують, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", що розроблялася в Росії. Пізніше Організація із заборони хімічної зброї опублікувала доповідь, в якій йдеться, що експерти підтверджують висновки експертів Британії. У закритій частині доповіді наведено формулу речовини, за допомогою якої було скоєно напад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram