ГоловнаСвіт

У Туреччині призначені позачергові вибори президента і парламенту

На попередніх виборах Ердоган здобув упевнену перемогу.

У Туреччині призначені позачергові вибори президента і парламенту
Фото: EPA/UPG

24 червня 2018 року в Туреччині пройдуть дострокові президентські та парламентські вибори. Підготовка до них починається вже сьогодні.

Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

"Під час переговорів з головою Партії націоналістичного руху Туреччини Девлетом Бахчелі ми обговорили пропозицію провести дострокові президентські та парламентські вибори", - цитує Ердогана турецьке державне агентство "Анадолу".

Президент зазначив, що операції Збройних сил Туреччини в Сирії і історично важливі події в регіоні, здебільшого в Сирії та Іраку, ставлять Туреччину перед необхідністю вжити заходів щодо усунення політичної невизначеності.

Нагадаємо, попередні вибори президента Туреччини відбулися в серпні 2014 року. Ердоган переміг на них з результатом 51,79%. У листопаді 2015 року на парламентських виборах перемогу здобула ердоганівська Партія справедливості і розвитку (AKP).

Ердоган у 2003-2014 роках був прем'єр-міністром Туреччини, а з 28 серпня 2014 року став президентом країни. До того як Ердоган зайняв цей пост, президент Туреччини був церемоніальною фігурою, однак зараз він грає важливу роль у політиці країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram